Esimerkki ohjeita sähköpostinne käyttöön

Sähköpostitunnus: tunnus@tunnus.com/ tunnus@tunnus.fi tai muu lisenssinhallinnasta teille määritelty sähköpostiosoite
Salasana: webmasterin teille luoma.

INFO: Jokaisella Genius-lisenssin ostaneella on käytössään 5 sähköpostiosoitetta. Webmail-palvelun avulla voitte pelkällä selaimella lukea sähköpostinne ajasta ja paikasta riippumatta.

Jos tarvitsette enemmän kuin viisi sähköpostiosoitetta tai lisää sähköpostitilaa webmailiinne voitte tilata niitä puhelimitse GSM. 044 06543 19 tai sähköpostilla Genius-kotisivupalvelusta, ks. yhteystiedot.

Kun käytätte tietokoneellanne sähköpostin lukemiseen ja kirjoittamiseen muuta ohjelmaa kuin Genius-webmailia:
Kun käytätte sähköpostina esim. Outlookia, Thunderbirdiä tai Entouragea syöttäkää saapuvan ja lähtevän palvelimen uudet tiedot ks. alla Outlookiin

Voitte asentaa sähköpostitilin myös paikallisesti POP3 tai IMAP protokollalla. Sekä Pop3 että IMAP määritykset tehdään käytettävällä sähköpostiohjelmalla riippumatta siitä mikä sähköpostiohjelma teillä on käytössänne esim. Outlook, Thunderbird, Entourage tai jokin muu.

Suosittelemme POP3 protokollaa. Tällöin käyttäjä voi itse varmuuskopioida tärkeät sähköpostinsa omalle koneelleen. Huomatkaa, että käyttäjä on itse vastuussa omien sähköpostiensa varmuuskopioista. POP3 tyhjentää webmail laatikon, eikä siten kuormita samalla tavalla palvelintilaa kuin IMAP. POP3 ei ole riippuvainen käytettävästä sähköpostiohjelmasta. Huom. Jos omalla koneellanne olevaa sähköpostiohjelmaa esim. Outlookia ei käytetä vähään aikaan, sähköpostit ovat jonossa ja vievät siinä tapauksessa palvelintilaa.

IMAP lukee sähköpostit suoraan palvelimelta, eikä se ole riippuvainen käytettävästä sähköpostiohjelmasta. Se ei
tyhjennä webmail palvelintilaa. Jos moni ihminen käyttää samaa laatikkoa, IMAP on järkevin tapa, koska kaikki viestit ovat palvelimella.

Saapuvan postin palvelin:
  imap.geniusmedia.fi  

Saapuvan postin palvelin kuuntelee seuraavia portteja: POP3 portteja 110 ja 995 ja IMAP portteja 143 ja 993. Jälkimmäiset portit on tarkoitettu salattuun yhteyteen.
   
Lähtevän postin palvelin:
  smtp.geniusmedia.fi  (vaatii tunnistautumisen) tai palveluntarjoajan palvelin (yleensä smtp.<isp>.fi)

SMTP-palvelin kuuntelee seuraavia portteja 25, 465, 587 ja 10025. Fi-tunnus Ficoran ohjeistuksen mukaan yleensä portti 25 on estetty palveluntarjoajan puolesta. Tällöin on kokeiltava muita portteja ja muistettava tunnistautuminen. Tunnistautumisessa käytetään samoja tunnuksia kuin saapuvassa sähköpostissa.
   
Käyttäjätunnus:
Sähköpostiosoitteesi
   
Salasana:
Webmasterin teille luoma henkilökohtainen salasana.
 


©2019 Genius kotisivupalvelut - © 2014 Geniusmedia